top of page
moeilijk paard, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen gelderland, paardenfluisteraar

MOEILIJK PAARD

TRUE HORSEMANSHIP

HOME | MOEILIJK PAARD

MOEILIJK PAARD? WIJ LEVEREN DE OPLOSSING

 

Moeilijke paarden komen we wel eens tegen als we werken met paarden. We weten vaak niet waarom. Een moeilijk paard is niet altijd een pretje. Zeker voor kinderen wordt het hebben van een moeilijk paard ook nog eens gevaarlijk. Bij True Horsemanship bent u aan het goede adres als u een moeilijk paard heeft.

 

 

MOEILIJK PAARD

 

Natuurlijk is het heel erg belangrijk om als paard en ruiter elkaar eerst goed te leren kennen. Een moeilijk paard doet misschien wel moeilijk omdat je hem niet helemaal zichzelf laat zijn, of omdat er een fysiek pobleem is (zadel, spieren, hoeven)

Of omdat het paard verkeerde dingen heeft aangeleerd door een te snelle aanpak bij het zadelmak maken of inrijden.

 

Vanuit True Horsemanship gaan we dan ook goed werken aan de onderlinge band van vertrouwen en respect met je paard.

 

 

OPLOSSINGEN MOEILIJK TE RIJDEN PAARD

 

Als je zoekt naar oplossingen voor een moeilijk te rijden paard, zijn er eigenlijk maar twee opties voorhanden. Je verkoopt je paard of je laat jezelf en je paard helpen. Deze laatste optie heeft geen garanties, maar wij weten wel dat u met de methode van Natural Horsemanship een heel eind kan komen om problemen te verhelpen. Paarden hebben net als mensen behoefte aan erkenning, respect en samenwerking. Als ze dit niet hebben of ervaren, kunnen ze wel eens moeilijk gaan doen. Dit zijn dingen die wij in de gewone dressuur niet leren. Mocht u problemen hebben met een moeilijk paard, bel of mail ons dan gerust eens voor informatie.

naar boven

 

GEDRAGSPROBLEMEN BIJ PAARDEN

 

Door onze jarenlange ervaring in de paardenwereld en mijn opleiding en training bij Michael Wanzenried in Zwitserland, heb ik me kunnen specialiseren in het helpen van mensen met een moeilijk paard. Eigenlijk ligt hier juist dan ook voor mij de uitdaging. Bij Michael heb ik geleerd om paarden goed te observeren, aan te voelen… en naar ze te  ‘luisteren’ door hun communicatie goed te begrijpen. Schroom dan ook niet om tijdig te bellen als u problemen ondervind in het contact met uw paard. Hoe eerder het euvel verholpen wordt, hoe gelukkiger de ruiter en het paard kunnen zijn. Vaak is er bij het 'opvoeden' van het paard iets mis gegaan, te snel, te agressief etc gehandeld door mensen. Waardoor het paard 'verkeerde' dingen heeft aangeleerd. Dit gaat namelijk heel snel. Dit soort 'gedragsproblemen' zijn vaak weer recht te trekken. Mail of bel ons als u dit herkent bij uw paard.

 

 

MOEILIJK MENS, MOEILIJK PAARD

 

Eigenlijk bestaan er maar heel weinig echte moeilijke paarden. Meestal is er in een vroeg stadium iets mis gegaan, door de de mens meestal. Het paard is verkeerd beleerd, op een verkeerde manier en te snel zadelmak gemaakt, en vaak ook niet echt ingereden. Echt inrijden van een paard kost tussen de 500-800 uur!

 Zolang we eerlijk en respectvol omgaan met paarden, werken ze doorgaans graag met ons samen. Daarom blijkt dat een moeilijk paard het vaak moeilijk heeft onder invloed van de ruiter zelf. Meestal is probleemgedrag van het paard dus een consequentie van gedrag wat de ruiter zelf laat zien. Als de ruiter bijvoorbeeld te weinig zelfvertrouwen heeft, te weinig rust heeft en te gejaagd is, dan merkt het paard dit op en gaat “moeilijk doen”. Eigenlijk vraagt een moeilijk paard jou eens goed naar je zelf te kijken. True Horsemanship helpt je hier graag bij.

naar boven

 

COMMUNICATIE MET PAARDEN

 

Om te vermijden dat je paard moeilijk gaat doen of een moeilijk paard wordt, is het heel erg belangrijk dat de communicatie tussen jou en je paard zuiver, respectvol en duidelijk is. Sommige ruiters hebben nooit echt goed met hun paard leren communiceren… Binnen Natural Horsemanship zijn de grondwerkoefeningen uitermate geschikt om het paard en de ruiter in communicatie dichter bij mekaar te brengen. Zodra de twee elkaar beter gaan aanvoelen, beter op elkaar afgestemd raken en helderder gaan communiceren, kunnen erg veel problemen al gaan verdwijnen.

 

 

TYPEN GEDRAG VAN HET MOEILIJK PAARD

 

Er zijn verschillende problemen die zich kunnen voordoen, als uw paard niet goed in zijn vel zit, dwars ligt en de samenwerking niet goed vlot. Wij zetten hier een aantal problemen op een rijtje, waarbij wij u graag verder helpen. Mochten er zich nog andere problemen voordoen met uw paard, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

naar boven

moeilijk paard, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen gelderland, paardenfluisteraar
moeilijk paard, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen, paardenfluisteraar
bottom of page