top of page

Mindfulness & Meditatie
centrum Zeddam

_edited.jpg

In het pittoreske Zeddam (Gelderland, Achterhoek) , ligt direct aan de natuur, het  Bergherbos, naast de oude grafelijke molen uit omstreeks 1450, te midden van de paarden, het nieuwe Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam.

 

Ervaar de natuur, de rust en eventueel de paarden in ons comfortabele en rustgevende Mindfulness & Meditatie centrum.

 

Wij bieden een cursus van 5 sessies aan voor een ieder die balans, rust,

controle over je eigen leven,

grenzen leren aangeven, richting geven aan je leven vanuit je hart, 

zingeving en stressvermindering  zoekt.

 

Met als unieke en bijzondere bijkomstigheid dat wij onze lieve en wijze paarden kunnen inzetten als extra diepgang en spiegel in het voelen van jouw eigen kracht, wijsheid en ontspanning in connectie met jouzelf

(dit hoeft absoluut niet, maar is zeker een optie als je dit eens wilt meemaken)

Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam
Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam
Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam

Wil je wat laagdrempeliger beginnen en voel je je comfortabeler in een groep?

Doe dan mee met de groeps training: (klik op de knop)

Ben je  op zoek naar innerlijke rust, stressvermindering en emotionele balans?

Grenzen  en wensen aangeven, leren voelen in je intuitie, acceptatie en keuze momenten in jouw leven, overzicht en focus verkrijgen en beoefenen, leren luisteren naar je lijf, Hier en Nu

Om vanuit ontspanning meer te genieten van het leven.

Voor ruiters bieden wij ook een ruiter- Mindfulness &  Meditatie cursus aan.

In deze unieke cursus combineren we eeuwenoude meditatietechnieken met de realiteit van NU, om een transformerende ervaring te bieden die lichaam, geest en ziel versterkt.

Deze cursus bestaat uit 5 sessies van elk  1,5 tot 2  uur, waarbij elke sessie zorgvuldig is ontworpen om een diepgaande en holistische benadering van welzijn te bieden via de volgende thema’s en technieken:

- Diepe ademhaling en ontspanning:

Ontdek de kracht van bewuste ademhalingstechnieken om stress te verminderen en innerlijke rust te bevorderen, begeleid door rustgevende instructies en muziek die de ontspanning verdiept. 

                                                                                                                                                                     

  Stel jezelf de vraag: "Hoe vaak heb ik me overweldigd gevoeld door de eisen van het dagelijks leven?"

- Flexibiliteit van de geest:

Leer hoe je de geest kunt trainen om flexibeler te worden en met meer veerkracht om te gaan met de uitdagingen van het leven, ondersteund door wetenschappelijk bewezen technieken die de voordelen van meditatie en visualisatie onderbouwen.                                                                                                                               

  Vraag jezelf af: "Op welke manieren belemmert mijn huidige denkpatroon mijn vermogen om met stress om te gaan?"

- Omgaan met weerstand:

Ontwikkel effectieve strategieën om weerstand te overwinnen en flexibeler met veranderingen om te gaan, ik begeleid je door visualisaties in situaties die weerstand oproepen en leer je hoe je met die weerstand om kunt gaan. Je wordt bewust van de momenten waarin je kan kiezen welk pad je kiest, in het nu.                                                                                                                                                    

 

  Denk aan: "Waar voel ik me vastlopen in mijn leven en hoe zou ik deze obstakels willen overwinnen?"

 

- Timing van de geest oefenen:

Verfijn je vermogen om aanwezig te zijn in het moment en je focus te richten op wat je wel wil (rustige ademhaling, positieve mindset, een bepaald resultaat), wat essentieel is voor zowel meditatie als in turbulente tijden in het leven, terwijl je jezelf visualiseert in harmonie met jezelf in het moment, in perfecte synchroniciteit, of die ene taak op je werk of wanneer je je hobby of sport beoefent.                                      

 

   Overweeg: "Op welke gebieden van mijn leven zou ik meer aanwezig en gefocust willen zijn?"

 

- Dynamiek van de geest en het leven:

Verken de constante veranderingen en uitdagingen van het leven en leer hoe je veerkrachtig kunt blijven en groeien, op je werk of in een thuis situatie,

tijdens het beoefenen van eensport of hobby, of weer een positief en ontspannen gevoel van binnen, terwijl je jezelf visualiseert als een zelfverzekerd persoon, die in balans is met zichzelf en zijn omgeving.                                      

 

    Vraag jezelf af: "Wat zou mijn leven kunnen zijn als ik meer in harmonie was met mezelf en mijn omgeving?"

 

Of je nu een doorgewinterde meditatie beoefenaar bent, of nog nooit zoiets als dit hebt geprobeerd, onze meditatiecursus is voor iedereen die op zoek is naar meer balans, innerlijke rust en verbinding. Met onze ervaring bieden wij voor iedereen op zijn eigen pad, met zijn eigen verleden en heden de juiste technieken en ervaringen, om gericht en ontspannen te kunnen werken aan jouw balans en harmonie in jouw leven.

Geef jezelf bovenstaande kwaliteiten van het leven cadeau en ontdek de transformatieve kracht van meditatie, ondersteund door muziek & visualisatie. Je wordt vakkundig begeleid en ondersteund.

 

Uiteraard is er altijd ruimte voor eigen inbreng en vragen om ergens dieper op in te gaan.

Schrijf je vandaag nog in en begin je reis naar een leven van meer rust, veerkracht en geluk.

De sessies worden gegeven in het rustgevende en comfortabele Mindfulness & Meditatie centrum van True Horsemanship

op de Bovendorpsstraat 18 te Zeddam, onze locatie tussen de paarden.

Wees gerust, de locatie bevind zich bij paarden, maar je hoeft absoluut niet in contact te komen met paarden,

 

dus als je angst hebt of allergisch bent, of gewoon niet met de paarden in contact wilt komen is dit uiteraard geen probleem.

Onze paarden kunnen we desgewenst, wanneer je dit wilt ervaren en een mooie spiegel of uitdaging vind toevoegen in een of enkele sessie(s).

In de basis zijn de sessies binnen in ons comfortabele en rustgevende Mindfulness & Meditatie centrum.

Ruiters mogen de laatste sessie te paard doen ( dit kan op eigen locatie, bijkomende reiskosten worden berekend, of op onze locatie met een paard van ons ). Niet-ruiters doen de laatste sessie naast een paard van ons.

Achtergrond en informatie over uw begeleider Bob:

Sinds mijn 13de (1993) mediteer ik al, eerst op mijn eigen kamer op een opblaas-relaxstoel, met wierook en muziek van droomvlucht van de Efteling, zitten, ademen en ontspannen,  zonder te beseffen dat dit 'mediteren' heet. Na enkele jaren dit zowel thuis als in de natuur (Strabrechtse heide) gedaan te hebben, kwam ik er via vrienden achter dat meer mensen dit doen.

Zodoende heb ik in de daarop volgende jaren (ong. 1996 -2012) in verschillende meditatie groepen deelgenomen en veel verschillende manieren en technieken van meditatie mogen ervaren, van Sjamanisme tot Reiki, boeken gelezen van Willem de ruiter, Jan Geurtz, Garry Zukav, Dalai Lama en uiteraard Eckhart Tolle en velen meer. Ook kwam ik mensen tegen op mijn pad die weer andere inzichten en technieken beoefenden en zo bleef ik mij verdiepen en verbreden is het mindfulness en meditatie.

Van 2013-2015 ben ik met mijn eerste paard Lorenzo 2 jaar intern geweest bij mijn leraar Horsemanship in de bergen van Zwitserland, ook daar heb ik heerlijk in de bergen tussen de paarden in alle rust kunnen en mogen mediteren.

Daarna in Nederland mijn onderneming True Horsemanship begonnen, zelfstandig ondernemen was een heel nieuw verhaal en vraagt veel van mind & body en daarbij was meditatie een anker van rust en balans in deze nieuwe tijd voor mij.

In mijn jonge opgroeiende leven heb ik diverse omstandigheden mee gemaakt in de privesfeer die nu in mijn dertiger-jaren om aandacht en verwerking vroegen, daarom heb ik diverse holistische en 'alternatieve' therapie groepen gevolgd, waarbij mindfulness en meditatie ook altijd weer terug kwam . Door zelf diep te moeten gaan, leer en ervaar je heel veel en maak je nog meer aanspraak op de verschillende technieken en ervaringen van mindfulness en meditatie, een heel bijzondere en dankbare periode waarin ik veel heb mogen leren en diep heb leren voelen, waarbij meditatie en ademhaling altijd weer 'je redder' is om in het NU te leren blijven.

In 2022 heb ik de 10 -daagse stilte retraite met 10 uur meditatie per dag gedaan bij Vipassana in Almere, deze ervaring samen met het lesgeven heeft mij de innerlijk drive gegeven om mindfulness en meditatie meer toe te passen in de lessen, workshops en cursussen die ik geef. 

Mindfulness & meditatie is voor mij ook absoluut muziek, beweging (dans) en zingen. (Wees gerust, dansen, zingen en muziek spelen kan en mag in deze sessies, maar is niet perse een onderdeel van deze cursus.

Vroeger intensief gitaar gespeeld, (stijl)-dansen blijft een rode draad in mijn leven met veel passie en via de groepen en weekenden met de groepen kwam ook zingen daarbij, graag gaan wij naar de Hartzing avonden van Anna Fernhout in Amsterdam.

De voordelen van mindfulness, meditatie, ademhalingstechnieken, visualisatie zijn zo groot en praktisch ( en wetenschappelijk bewezen) dat ik graag anderen hierin begeleid dit ook te integreren in hun eigen leven, wat je achtergrond of rugzakje ook is, of je nu wel of niet met paarden werkt, op alle vlakken in je leven, zal je de voordelen na gedisciplineerde en toegewijde oefening gaan ervaren, 

een groter cadeau kan je jezelf niet geven,

in elk moment heb jij de keuze welk pad je gaat bewandelen, kies je voor jezelf vanuit liefde en zachtheid en daarmee ook voor jouw directe omgeving voor die liefde en zachtheid...?  
 

Mail of app, of bel gerust om eens te overleggen wat deze cursus voor jou kan betekenen of om een cursus of kennismaking sessie te boeken

                                                                                                    

                                                                                                                  06 15304893

Concreet, wat leer je in deze cursus:

In deze cursus van 5 sessies leer je de belangrijkste basis vaardigheden van Mindfulness & Meditatie:

- ademhalingsbiomechanica
- ademhalingstechnieken
- leren voelen van weerstand in je lijf
- praktisch gerichte oplossingen om om te gaan met weerstand
- focus technieken
- discipline vaardigheden
- aandacht vestigen
- postieve mindset zelf creeeren 
- keuze momenten in het leven herkennen
- leren visualiseren
- voelen in je lijf
- acceptatie van het leven
- controle over jouw geest, ademhaling
- geleide meditaties
- soundbath
- eventueel mogelijk, sessie bij paard(en).   Wanneer je de ruiter Mindfulnees & Meditatie cursus hebt geboekt is de laatste sessie te paard; met 1 van onze paarden of met jouw eigen paard ( excl reiskosten naar jouw locatie)

Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam

Kennismakings-sessie

€ 45,-

Ervaar wat Mindfulness & Meditatie voor jou kan betekenen zonder dat je gelijk de hele cursus hoeft aan te schaffen.

( Deze actie loopt tot 1 juni 2024 )

Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam

Mindfulness & Meditatie cursus voor ruiters

€ 299,-

Prive Mindfulness & Meditatie cursus 

speciaal toegespitst op werken en rijden met paarden

5 sessies van elk 1,5 - 2 uur

Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam

Mindfulness &Meditatie cursus 

€ 299,-

Privé Mindfulness & Meditatie cursus

5 sessie van elk 1,5 - 2 uur

Mindfulness & meditatie True Horsemanship

Mindfulness &Meditatie

1 Dags  cursus 

€ 299,-

Privé Mindfulness & Meditatie cursus

van 1 dag

Speciaal voor mensen die van wat verder komen.  Van 11:00 - 17:00

(Incl. het gehele programma en lunch)

Cursussen/ sessies kunnen via whatsapp, mail, telefonisch worden geboekt.

Sessie kunnen worden ingepland op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Tussen 11:00- 18:00 en tussen 19:30-21:30

Eenmaal een sessie afgesproken, kan deze tot 48 uur van te voren bij ziekte of overmacht kosteloos worden geannuleerd en zal er een nieuwe datum in overleg worden afgesproken. 

Geboekte cursus/kennismakingssessies worden nooit gerestitueerd.

Voor de sessies bij of op een paard gelden dezelfde voorwaarden als bij de lessen. Zie:  hier

bottom of page