natural horsemanship oefeningen, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen, paardrijlessen

NATURAL HORSEMANSHIP OEFENINGEN

HOME | NATURAL HORSEMANSHIP | NATURAL HORSEMANSHIP OEFENINGEN

TRUE HORSEMANSHIP

 

GRONDWERK OEFENING 1 “The Friendly Game.”

 

Natural Horsemanship oefeningen zijn er altijd op gericht om vriendschap en vertrouwen te creëren tussen het paard en zijn ruiter. Eens het paard de ruiter vertrouwd, kun je samen ontzettend veel bereiken. Deze balans tussen het paard en zijn ruiter, zul je ook kunnen gaan ervaren in je verdere leven. Tijdens “The Friendly Game”, krijgt het paard dus de ruimte om zijn angst voor mensen, of in dit geval: voor een nieuwe ruiter”, los te laten. De bedoeling in deze Natural Horsemanship oefeningen van “The Friendly Game” is, dat het paard 100% de ruimte krijgt om te leren vertrouwen op zijn ruiter.

 

 

GRONDWERK OEFENING 2 “The Porcupine Game.”

 

Tijdens deze Natural Horsemanship oefeningen, wordt verder gebouwd op de lessen van “The Friendly Game”. In deze Natural Horsemanship oefeningen, leer je te communiceren met je paard via lichte druk. Het paard leert om “the wijken” wanneer je hele lichte druk uitoefent. Dus in plaats van je paard te slaan, leer je het paard in beweging te komen bij lichte aanraking. Het is niet de bedoeling dat met een lichte aai, je paard er van door gaat. Dit is dus een spel op zich. Maar als je dat eens onder de vingers hebt, hebben jij en je paard enorm veel plezier van deze manier van communiceren, zowel tijdens de oefeningen, tijdens lessen, tijdens grondwerk als tijdens het paardrijden.

naar boven

 

GRONDWERK OEFENING 3 “The Driving Game.”

 

Bij dit onderdeel van de Natural Horsemanship oefeningen, leert je paard om gehoor te geven aan een suggestie. Hierbij is lichaamstaal heel erg belangrijk. In deze  oefeningen leer je dus te communiceren met het paard zonder aanraking. Ook in deze Natural Horsemanship oefeningen, bouwen we weer verder op de oefeningen van “The Friendly Game” en The Porcupine Game.”

naar boven

 

GRONDWERK OEFENING 4 “The Yoyo Game.”

 

Tijdens de vierde oefening, of tijdens het vierde “spel”, leer je het paard om zijn gang te behouden en dat jij de sturende rol hebt. Het paard leert een bepaalde richting op te lopen, zonder druk en zonder geluid of agressie. Het paard leert zo eigenlijk de kant op te lopen die jij wilt. In dit blok leer je veel over je rol als leider, en hoe je die rol het beste neerzet en vasthoud. Het gaat hier over het behouden van kalmte, rust en overwicht. Ook leert het paard hier, op jouw verzoek, gemakkelijk achteruit te lopen. Deze Natural Horsemanship oefeningen, zijn essentieel voor je paard om recht te blijven, om respect op te bouwen en om minder impulsief te worden.

naar boven

 

GRONDWERK OEFENING 5 "The Circle Game."

 

Bij de Natural Horsemanship oefeningen van grondwerk oefening 5, leer je zelf op een plek te blijven staan en het paard om je heen laten te bewegen. Je paard leert om het juiste tempo en de juiste richting aan te houden. Jij beweegt niet mee met het paard, maar je paard leert om achter jou langs te lopen. 

naar boven

 

GRONDWERK OEFENING 6 “The Sideway Game.”

 

In dit leuke onderdeel van de Natural Horsemanship oefeningen, leert je paard gemakkelijk zijwaarts te lopen. We bouwen hierbij ook weer verder op de vorige oefeningen. Maar deze oefening is ook een basis voor de volgende oefeningen en galoppassen. Hier wordt bijvoorbeeld de eerste stap gezet voor de vliegende galopwissel. Ook zijn deze oefeningen belangrijk om te leren, om met gemak belangrijke en nuttige alledaagse handelingen uit te voeren. 

naar boven

 

GRONDWERK OEFENING 7 “The Squeeze Game.”

 

Natural Horsemanship oefeningen omvatten het gehele scala aan gedrag en mogelijkheden van paarden. Met paarden doen we niet alleen aan paardrijden, maar ze moeten soms ook eens door een hek, een nauw paadje of een trailer in. In deze laatste reeks Natural Horsemanship oefeningen, leert het paard door nauwe openingen heen te gaan, ergens onderdoor te kruipen of ergens overheen te springen. Deze oefening bevordert het vertrouwen van het paard in de ruiter, maakt het paard dapperder en geeft ook de ruiter meer zelfvertrouwen en moed. Het paard en de ruiter leren elkaar in deze Natural Horsemanship oefeningen pas echt goed kennen!

naar boven

NATURAL HORSEMANSHIP OEFENINGEN

 

Natural Horsemanship oefeningen, zijn gebaseerd op de “7 games”. Dit zijn 7 spelletjes die paarden in het wild en in kuddes veel met elkaar spelen. De Natural Horsemanship oefeningen, leren je de basisvormen van communicatie van paarden. Later bouw je verder op deze Natural Horsemanship oefeningen, om de mogelijkheden van je paard en jezelf nog verder uit te breiden. Je gaat dan werken met hindernissen, zoals strobalen, water, ballen en dergelijke. Hieronder kan je lezen wat deze “7 games” ofwel de grondwerk oefeningen van het Natural Horsemanship inhouden.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
natural horsemanship oefeningen, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen, paardrijlessen
natural horsemanship oefeningen, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanship lessen, aanbod paardrijles