top of page

WAT KAN U VERWACHTEN BIJ EEN LES?

TRUE HORSEMANSHIP

HOME | LES

True Horsemanship

kosten les

 

LES van TRUE HORSEMANSHIP

 

Les bij True Horsemanship ziet er anders uit dan reguliere paardrijles. Wij maken immers met veel plezier gebruik van de methode van het Natural Horsemanship. Dat wil zeggen, dat we eerst extra aandacht besteden aan het opbouwen van een goede band en vertrouwensrelatie met het paard. We werken daarom in onze les met allerlei soorten oefeningen. Hierbij beginnen we met grondoefeningen, die er voor zorgen dat niet alleen het paard zich vertrouwd voelt met ons, maar dat wij ons ook vertrouwd voelen bij het paard. Paardrijles wordt op die manier een hele ontspannen en plezierige bezigheid!

 

 

WAT KAN JE VERWACHTEN ALS JE VAN MIJ LES KRIJGT

 

Het eerste belangrijke onderdeel van een les, vind ik, dat mensen – of dit nu kinderen of volwassenen zijn - werkelijk begrijpen hoe paarden met elkaar communiceren. Aangepast aan jouw kennis, kunde en feeling met paarden, kan ik je in mijn les leren hoe je met zo min mogelijk fysieke inspanning - en dus zo zacht mogelijk - iets aan jouw paard kan vragen.

 

 

HORSEMANSHIP IS LEREN PAARDEN BEGRIJPEN

 

Je zal in mijn les merken, dat hoe beter jij jouw paard begrijpt, hoe simpeler het eigenlijk wordt om iets duidelijk en consequent uit te leggen en te vragen aan jouw paard. Hoe beter je in de loop van de lessen jij jouw paard leert begrijpen, hoe gemakkelijk het gaat. Het gebruik van fases en timing is in deze zeer belangrijk.

 

 

PRAKTISCHE THEORIE OVER PAARDEN

 

Ook het stukje praktische theorie over het ‘zijn’ van een paard, geef ik je graag mee. Als je als mens goed met je ‘tools’ (touw, stick etc) kan omgaan, komt het stukje respect, wat wederzijds is, vanzelf. Jij zal in mijn les respect (en geduld) krijgen naar jouw paard, en we leren het paard ook respect naar jou toe te hebben. Hierbij “lezen” we altijd de taal van het paard … en ook die van jou. Op die manier creeren we  in harmonie een duidelijke communicatie op die voor beiden vriendelijk, duidelijk maar ook consequent is.

naar boven

 

HORSEMANSHIP IS LEREN VRIENDSCHAP OPBOUWEN

 

Tijdens mijn les letten we heel erg op het opbouwen van vriendschap met je paard. In die vriendschap leren we ook elkaars grenzen te respecteren. Als wederzijdse respect aanwezig is, kunnen we stapjes nemen om buiten de comfortzone te treden. Om dus moeilijkere oefeningen gaan doen. Omdat we al bezig zijn geweest met het werkelijk begrijpen en lezen van jouw paard en al tijd hebben gestoken in vriendschap en respect, weten we dan ook hoe we dit op een fijne, stress vrije manier kunnen doen.

 

 

PLEZIER IN DE PAARDRIJLES

 

Paardrijles volgens de methode van Natural Horsemanship betekent vooral ook plezier. Als in een spel kunnen we van elkaar leren (zowel jij van je paard, als jouw paard van jou). We zoeken we naar uitdagingen voor jou en voor je paard, samen en apart, zodat we van jou de beste ruiter en paardenvriend kunnen maken. Bij jouw paard kijken we vooral ook naar mentale en lichamelijke verbeteringen.

 

 

HORSEMANSHIP IS JEZELF LEREN KENNEN

 

Als ik les geef, geloof in een persoonlijke ontwikkeling waarbij goed gekeken moet worden naar de mens zowel als het paard. In eerste instantie kijken we naar elk van hen apart, maar later ook zeker als combinatie. Jouw paard zal jouw laten zien wat hij/zij van jou nodig heeft. Paarden spiegelen inderdaad terug, hoe jij je tegenover hen opstelt.

 

 

DE ONTWIKKELING VAN JE PAARD

 

Ook aan de fysieke en gymnastiserende ontwikkeling van het paard hecht ik veel waarde. Het is voor mij belangrijk dat jouw paard goed in balans is, en alle spiergroepen goed ontwikkelt zodat hij jou als ruiter goed kan dragen. Aandacht besteden aan deze fysieke en gymnastiserende ontwikkeling van je paard tijdens de paardrijles voorkomt veel problemen in de toekomst en houdt je paard fit.

Net zoals een passend zadel wat heel belangrijk is, let ik ook op of het paard fysiek in staat is om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren en of jouw paard er fysiek helemaal aan toe is om jou als ruiter te dragen.

Mocht er een fysieke belemmering zijn, of een pas probleem met een zadel, heb ik voldoende professionele connecties om die problemen ook weer te verhelpen.

 

Iedereen en iedere combinatie is hierbij uniek.

naar boven

paardrijles, paardrijles gelderland, aanbod paardrijles, kosten paardrijles
paardrijles, paardrijles gelderland, aanbod paardrijles, kosten paardrijles, leren paardrijden kinderen
bottom of page