top of page

PAARDRIJLES KINDEREN

TRUE HORSEMANSHIP

paardrijles kinderen, aanbod paardrijles, natural horsemanship lessen, natural horsemanship cursus gelderland

HOME | PAARDRIJLES | PAARDRIJLES KINDEREN

Paardrijles kinderen gelderland

PAARDRIJLES KINDEREN

 

Kinderen staan nog zoveel dichterbij de natuur dan ons volwassenen. Zij voelen dieren en zichzelf nog zoveel fijner, directer en opener aan, dat het een groot plezier is om kinderen te begeleiden in hun spel met hun paard.

 

 

PAARDRIJLES KINDEREN: veiligheid

 

Voorop bij paardrijles voor kinderen staat veiligheid, kinderen bewust maken van de grootte en de kracht van hun paard of pony, maar ook de opbouw naar veilig rijden op hun paard of pony. Paardrijles voor kinderen door middel van de methode van Natural Horsemanship is een van de meest veilige beschikbare methodes.

 

 

LANGZAME OPBOUW PAARDRIJLES VOOR  KINDEREN

 

De eerste lessen voor kinderen bestaan uit grondwerk (net zoals bij volwassenen). De basis van grondwerk bestaat uit een aantal oefeningen op de grond, waarmee de communicatie tussen mens en paard wordt uitgelegd en bevestigd. Hiermee wordt ook wederzijds respect en daardoor een band en vriendschap ontwikkeld. Deze basisstappen van paardrijles voor kinderen zijn nodig om later in het zadel, de duidelijke communicatie en dus ook veiligheid te waarborgen.

naar boven

 

PAARDRIJLES KINDEREN: spel en plezier

 

Omdat kinderen zo gevoelig zijn, zullen zij snel van hun paard leren en andersom. Het paard zal snel de oefeningen begrijpen waardoor er relatief snel doorgegaan kan worden naar het meer spelen met elkaar en het doen van moeilijkere oefeningen. Ook worden er bij paardrijles voor kinderen opdrachten gedaan in de vorm van spelletjes en leuke en opdrachten, waarbij er steeds meer plezier ontstaat en ook leuke ‘kunstjes’ of opdrachten gedaan zullen worden.

naar boven

 

OVERIGE VAARDIGHEDEN

 

Doordat wij in onze lessen voor kinderen op een andere manier leren werken met paarden, dan alleen het paard opdrachten te geven of het paard te zien als een rij- machine, zal het kind vaardigheden ontwikkelen als:

 

  • respect geven en nemen

  • eerlijk leiderschap

  • geduld

  • duidelijkheid naar jezelf en anderen

  • je eigen grenzen aanvoelen

  • geluksmomenten zien

  • flexibileit (aanpassen van opdrachten en doelen doordat je met een ander levend wezen werkt)

naar boven

 

PAARDRIJLES KINDEREN: maximale veiligheid, maximaal plezier

 

Al met al zal uw kind dankzij Natural Horsemanship met meer veiligheid en meer plezier met een paard bezig zijn. De dynamiek die ontstaat tussen paard en mensen dankzij Natural Horsemanship, is veel plezieriger, meer ontspannen en leerzamer dan welke andere vorm van paardrijles die kinderen kunnen volgen dan ook. Daarnaast geeft Natural Horsemanship les kinderen een grote rugzak vol belangrijke levenslessen mee.

 

Meer informatie paardrijles kinderen en kosten paardrijles kinderen.

 

Wilt u meer weten over de opbouw van onze lessen, of over wat onze vorm van paardrijles kinderen te bieden heeft, kijk dan eens bij:

 

naar boven

veiligheid Paardrijles kinderen gelderland
opbouw Paardrijles kinderen gelderland
spel en plezier Paardrijles kinderen gelderland
overige vaardigheden Paardrijles kinderen gelderland
maximale veiligheid Paardrijles kinderen gelderland
paardrijles kinderen, aanbod paardrijles, natural horsemanship lessen, natural horsemanship cursus gelderland
paardrijles kinderen, leren paardrijden, aanbod paardrijles, natural horsemanship lessen, natural horsemanship cursus gelderland
True Horsemanship
bottom of page