top of page

TRUE HORSEMANSHIP

True Horsemanship

HOME | OVER | TRUE HORSEMANSHIP

VERSCHIL NATRUAL HORSEMANSHIP GELDERLAND

VERSCHIL NATURAL HORSEMANSHIP & TRADITIONEEL PAARDRIJDEN

 

In tegenstelling tot de filosofie van Natural Horsemanship, gaat men er in de traditionele manier van paardrijden eigenlijk van uit dat paarden geen eigen verantwoordlijkheid kennen en niet slim genoeg zijn om onze lichtste hulpen te voelen en daarop te reageren. Of dat we, omdat we niet weten hoe de intelligentie van paarden werkt, we er maar beter mee om kunnen gaan alsof ze dat allemaal niet hebben. Paarden worden geslagen, gestompt, met de sporen in de zij geschopt en er wordt tegen ze geroepen en geschreeuwd… we duwen en we trekken er aan alle kanten aan. Vanuit die pijn en angst die paarden dan voelen, “luisteren” ze naar ons en proberen dan maar te doen wat wij willen. En dan vragen wij ons af waarom ze steigeren, staken, bokken en schoppen...of zelfs ziek worden.

 

 

WAAROM "NATURAL"

 

Waarom zou je iets Natural Horsemanship noemen? Eigenlijk is alles wat mensen en dieren doen toch “natuurlijk”! Is dat andere traditionele paardrijden dat dan niet? Het trainen van paarden met pijnlijke sporen, het slaan of stampen van paarden is niet “natuurlijk”? Natuurlijk is agressie ook natuurlijk! Maar open en oprechte communicatie is dat zeker ook. Men is Natural Horsemanship zo gaan noemen, omdat het een vorm van met paarden omgaan is, die begint bij de behoeften en het welzijn vanuit het paard. Men gaat bij Natural Horsemanship dan ook uit van het aanvoelen, het begrijpen en het vanuit wederzijds respect, samen-werken en samen-spelen met het paard.

 

 

TRUE HORSEMANSHIP

 

Natural Horsemanship is een hele waarachtige manier van paardrijden… en daarom ook onze naam True Horsemanship. Bij True Horsemanship leggen we de nadruk op het omgaan met een paard op de manier die het paard het best kan begrijpen. Hierbij staat het welzijn van het paard centraal. Bij True Horsemanship kennen we geen dwang, we zijn paard-vriendelijk en gebruiken geen agressieve hulpmiddelen. Paarden die dwarsliggen, moeilijke paarden… ze doen het allemaal om een reden. Meestal is de reden hiervan, dat paarden onder te veel druk gezet worden, fysieke problemen hebben, of simpel weg de mens niet begrijpen. Hierdoor worden het paard maar ook de eigenaar of ruiter gefrustreerd. 

naar boven

 

BETER MET PAARDEN, BETER MET ELKAAR

 

True Horsemanship helpt mensen om beter met paarden om te gaan. Door het paard zichzelf te laten zijn, komen we tot de ontdekking dat het omgaan met paarden en paardrijden zonder intimidatie hartstikke leuk en plezierig is! Door het paard meer zichzelf te laten zijn, leer je vervolgens ook om meer jouw eigen zelf te zijn. Hoe meer jij jezelf durft te zijn, hoe gemakkelijker de relatie met je paard, maar ook met andere mensen zal verlopen. In het beter omgaan met paarden, leren we beter om te gaan met elkaar.

naar boven

 

MACHT OF KRACHT: eerlijkheid duurt het langst

 

Door de Natural Horsemanship methode van True Horsemanship luistert je paard niet omdat je macht hebt over je paard. Macht wil zeggen: dwang, intimidatie en angst. Bij True Horsemanship luistert je paard - en het lukt je om paard te rijden - omdat je vanuit je eigen kracht je paard weet te leiden. Kracht wil zeggen: liefde, oprechtheid, respect en openheid.

naar boven

 

VRIENDSCHAP

 

Dankzij de Natural Horsemanship methode van True Horsemanship bouw je vriendschap op met je paard. Je bent kalm en rustig en leert stap voor stap hoe jouw paard denkt en wat jouw paard nodig heeft. Tijdens onze lessen leer je hoe paarden met elkaar en met mensen communiceren. Als je zo met je paard leert omgaan, luistert je paard naar jou omdat hij het leuk vindt en niet omdat hij bang is, of omdat je hem pijn doet. Paarden zijn net als veel mensen dol op spelletjes!

naar boven

 

DE KRACHT VAN VRIENDELIJKHEID

 

Als je op een vriendelijke manier iets vraagt aan iemand, zijn mensen vaak veel meer bereid iets voor je te doen, dan wanneer je tegen hen schreeuwt. Op lange termijn werken duidelijkheid, vriendelijkheid, respect, samenwerking en eerlijkheid altijd veel beter, en het is ook nog eens leuker ook! Dankzij de Natural Horsemanship methode, leer je bij True Horsemanship niet alleen beter en gemakkelijker met paarden omgaan, maar ook beter en gemakkelijker met mensen om te gaan.

naar boven

 

NATURAL HORSEMANSHIP BIJ TRUE HORSEMANSHIP: voor wie

 

Wil je meer weten over de voordelen van de Natural Horsemanship methode bij ons?

Wil je weten voor wie deze methode allemaal geschikt is? Of wil je meer weten over de kosten van onze lessen. Lees dan gerust even verder onder:

 

naar boven

WAAROM NATURAL HORSEMANSHIP GELDERLAND
TRUE HORSEMANSHIP
BETER MET PAARDEN, BETER MET ELKAAR
MACHT OF KRACHT
VRIENDSCHAP NATRUAL HORSEMANSHIP GELDERLAND
KRACHT VAN VRIENDELIJKHEID NATRUAL HORSEMANSHIP GELDERLAND
NATRUAL HORSEMANSHIP GELDERLAND BIJ TRUE HORSEMANSHIP
natural horsemanship vs true horsemanship, paardrijschool gelderland, kosten paardrijles
natural horsemanship versus true horsemanship, natural horsemanship lessen gelderland
True Horsemanship
bottom of page