top of page
leren omgaan met paarden, cursus band opbouwen met je paard, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanhip lessen

LEREN OMGAAN MET PAARDEN

TRUE HORSEMANSHIP

HOME | NATURAL HORSEMANSHIP | LEREN OMGAAN MET PAARDEN

leren omgaan met paarden

LEREN OMGAAN MET PAARDEN

 

Leren omgaan met paarden, vinden wij bij True Horsemanship één van de leukste dingen die er zijn. Het gaat in het Natural Horsemanship, immers niet alleen maar om paardrijden. Het is juist zo leuk om op een goede manier met paarden te leren omgaan. En dat betekent niet altijd dat je aan het paardrijden bent. Samen wandelen, of spelletjes spelen valt zeker ook onder de leuke dingen die je met je paard kunt doen. Pas als je echt goed leert omgaan met je paard, kun je ook echt goed leren paardrijden.

 

 

LEREN OMGAAN MET PAARDEN: veiligheid

 

Leren omgaan met paarden is een belangrijke eerste stap in het leren paardrijden. Als je niet goed om kunt gaan met je paard, hoe zou je dan goed kunnen leren paardrijden? Leren omgaan met paarden, heeft daarom alles te maken met veiligheid, inzicht in het wezen van het paard (hoe het paard denkt, en hoe hij in elkaar steekt), en elkaar langzaamaan leren kennen en vertrouwen. Binnen onze paardrijschool True Horsemanship werken wij aan het leren omgaan met paarden, door middel van de 7 grondwerkoefeningen van het Natural Horsemanship. Lees meer hierover onder Natural Horsemanship lessen.

 

 

LEREN OMGAAN MET PAARDEN: voordelen

 

Leren omgaan met paarden, alvorens het gaan berijden van paarden, heeft een aantal belangrijke voordelen. Je neemt de tijd en de ruimte om de volgende dingen onder de knie te krijgen, voordat je je paard opspringt om er op te gaan rijden:

 

 • hoe maak je vanop afstand contact met je paard?

 • hoe benader je een paard?

 • hoe geeft je je ruimte aan, aan een paard?

 • hoe respecteer je de ruimte van een paard?

 • hoe leid je een paard?

 • hoe doe je een halster goed om?

 • hoe maak je een paard op een fijne manier schoon?

naar boven

 

LEREN OMGAAN MET PAARDEN: voor wie?

 

Natuurlijk is het leren omgaan met paarden, een belangrijke eerste stap voor elke leerling die bij True Horsemanship paardrijles komt volgen. Er zijn echter ook andere mensen, die er iets aan kunnen hebben om beter te leren omgaan met paarden. Mensen die bij ons kunnen aankloppen hiervoor zijn:

 

 • kinderen die willen gaan paardrijden, en een goede basis willen hebben

 • ouders van kinderen die paardrijden

 • mensen met angst voor paarden

 • mensen die terug opnieuw willen gaan paardrijden en “er terug in willen komen”

 • mensen die al paardrijden, maar voelen dat ze affiniteit missen met hun paard

naar boven

 

LEREN OMGAAN MET PAARDEN: True Horsemanship

 

True Horsemanship stelt zich als doel om mensen beter en gemakkelijker om te leren gaan met paarden. Wij hopen met onze paardrijschool mensen te helpen, meer inzicht te krijgen in hoe paarden in elkaar steken. Op die manier zorgen we er graag voor, dat mensen met minder dwang en agressie toch met paarden om kunnen gaan. Werkende vanuit wederzijds respect, vertrouwen en eerlijkheid, zijn er oneindig veel mogelijkheden te bereiken met je paard. Je hoeft alleen maar te leren hoe goed om te gaan met je paard. Wij helpen je hier graag bij.

naar boven

veiligheid leren omgaan met paarden
voordelen leren omgaan met paarden
voor wie leren omgaan met paarden
true horsemanship leren omgaan met paarden
leren omgaan met paarden, cursus band opbouwen met je paard, natural horsemanship cursus gelderland, paardrijlessen, paardrijles kinderen
leren omgaan met paarden, cursus band opbouwen met je paard, natural horsemanship cursus gelderland, natural horsemanhip lessen
bottom of page