top of page
angst voor paarden overwinnen, natural horsemanship, natural horsemanship cursus, natural horsemanship lessen gelderland

ANGST VOOR  PAARDEN OVERWINNEN

TRUE HORSEMANSHIP

HOME | NATURAL HORSEMANSHIP | ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN

angst voor paarden overwinnen

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN

 

Angst voor paarden overwinnen, is iets waar je niet zomaar aan begint. Soms is het echter noodzakelijk. Misschien dat je kind op paardrijles wilt en je dat maar akelig vindt. Of misschien erger je je er gewoonweg aan, dat je steeds maar weer die angst op doet als er paarden in de buurt zijn. Angst voor paarden overwinnen is helemaal niet meer zo moeilijk, als je gebruik maakt van de methode van Natural Horsemanship.

 

 

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN: voor wie?

 

Angst voor paarden overwinnen kan nodig zijn, als je bijvoorbeeld een slechte ervaring hebt opgedaan met je paard of tijdens het paardrijden. Je bent misschien een keer van je paard gevallen, of er is iets anders mis gegaan. Soms rijden mensen nog wel paard, maar zijn ze zo angstig dat hun paard zich ook niet meer prettig voelt, en het allemaal niet meer veilig is. Je angst overwinnen, kan in die gevallen een uitkomst bieden en jou een nieuwe start geven. Ook voor mensen die heel graag willen paardrijden, maar dit nu eenmaal niet durven is de angst voor paarden overwinnen een eerste stap in de goede richting.

 

 

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN: hoe doe je dat?

 

Angst voor paarden overwinnen, is eigenlijk fundamenteel in het paardrijden. Toch kampen veel ruiters met een bepaalde angst en is het vaak schaamte of trots die hen ervan weerhoudt dit met anderen te delen of er iets aan te doen. Paarden voelen echter feilloos aan als je angst hebt. Angst voor paarden overwinnen doe je in eerste instantie samen met je paard. Dit wil zeggen, dat je samen op een speelse manier aan de slag gaat. Nee, je springt niet meteen je paard op om door de angst heen te jagen. Stap voor stap bouw je samen aan de hand van grondoefeningen (nieuw) vertrouwen op.

naar boven

 

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN: True Horsemanship

 

Angst voor paarden overwinnen, is eigenlijk iets wat vanzelf gaat bij onze paardrijschool True Horsemanship. Binnen onze methode, gaan we altijd eerst uit van de behoefte en signalen van het paard. Je paard zal immers voelen en merken, wanneer je angstig bent, en je dit terug spiegelen. Hiermee gaan we op een veilige en geborgen manier aan de slag. Zelfs als je denkt dat je niet meer bang bent, zal je paard je teruggeven als je dat wel bent. Het Natural Horsemanship is een hele natuurlijke, open en eerlijke methode. Je houdt je paard – en dus jezelf – niet voor de gek. Pas als je je angst echt overwonnen hebt, kan het zo zijn dat je paard ook zelf werkelijk op het gemak is.

naar boven

 

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN: de “Seven Games

 

Dankzij de Natural Horsemanship grondoefeningen, ook wel de Seven Gamesgenoemd, kunnen we je helpen je angst voor paarden te overwinnen op een speelse en geborgen manier. Je begint helemaal nog niet met paardrijden, maar gaat aan de hand van deze grondoefeningen op een speelse manier met je paard aan de slag. Over deze “Seven Games”, kan je alles lezen onder Natural Horsemanship lessen. Deze 7 grondoefeningen van het Natural Horsemanship, zijn dé uitgelezen methode om je angst voor paarden te overwinnen.

naar boven

 

ANGST VOOR PAARDEN OVERWINNEN: contact

 

Neem voor meer informatie contact met ons op, of maak een afspraak voor een proefles, een demonstratie of een persoonlijk gesprek. Je angst voor paarden overwinnen, is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en het zal je veel plezier en nieuwe ruimte geven met je paard.

naar boven

voor wie angst voor paarden overwinnen
hoe doe je dat angst voor paarden overwinnen
true horsemanship angst voor paarden overwinnen
seven games angst voor paarden overwinnen
contact angst voor paarden overwinnen
angst voor paarden overwinnen, natural horsemanship, natural horsemanship cursus, natural horsemanship lessen gelderland didam
angst voor paarden overwinnen, natural horsemanship, natural horsemanship cursus gelderland, leren paardrijden gelderland
bottom of page