top of page
wanzenried michael, paardenfluisteraar, natural horsemanship, natural horsemanship lessen gelderland, natural horsemanship cursus gelderland, paardrijles kinderen

MICHAEL WANZENRIED

TRUE HORSEMANSHIP

HOME | OVER | MICHAEL WANZENRIED

MICHAEL wanzenried

MICHAEL WANZENRIED: WIE IS HET

 

Michael Wanzenried was twee jaar lang mijn trainer toen ik bij hem stage liep in Les Bois in Zwitserland. Hij leerde ruim 6 jaar lang van  Pat Parelli, maar wist ook zijn eigen filosofie en benadering te verweven in de Natural Horsemanship methode. Michael Wanzenried is behalve erg bekwaam in Natural Horsemanship– hij wordt gezien als een zeer respectabele leraar op dit terrein – ook bekwaam in de klassieke dressuur zoals onderwezen door Philippe Karl (Ecole de l'égèreté). Ook heeft Michael zijn eigen Parelli Mastery dvd serie: 'The Projekt'.

(Waarbij ik nog gefilmd heb voor de dvd's)

 Deze combinatie aan achtergronden is erg leerzaam en brengt diverse disciplines bij elkaar. Ook geeft het de disciplines opzich veel meer diepgang.

 

 

inspiratie MICHAEL wanzenried

MICHAEL WANZENRIED: mijn inspiratie

 

Michael Wanzenried heeft mij de snufjes van het vak Natural Horsemanship geleerd op zijn ranch in Les Bois in Zwitserland. Natural Horsemanship is een filosofie van het werken met paarden waarbij gebruik wordt gemaakt van hun instincten en kudde mentaliteit. Voor een relatie tussen mens en paard wordt gebruik gemaakt van methoden van communicatie die zijn ontleend aan observaties van paarden die in het wild leven. Het paard wordt door de mens benaderd op een soortgelijke wijze als paarden elkaar behandelen. Ik voel me vereerd dat ik mijn vakmanschap in deze methode heb mogen verfijnen dankzij Michael Wanzenried en zijn vrouw Claudia.

 

 

NA ZWITSERLAND: True Horsemanship

 

Sinds augustus 2015 ben ik weer naar Nederland met mijn paard Sheyenne. Ik woon in Didam (regio Doetinchem), maar zal ook in regio Eindhoven en Arnhem en Nijmegen veel actief zijn om alles wat ik geleerd heb van Mikey (Michael Wanzenried), door te geven aan andere paardeneigenaren en liefhebbers.

Ook mensen en vooral kinderen die op een veilige en paardvriendelijke manier willen leren omgaan met- en rijden op paard, zijn zeer welkom bij ons. 

Een aantal basisprincipes van Natural Horsemanship, zoals onderwezen bij True Horsemanship zijn;

 

  • Paarden zijn sociale kuddedieren. De sociale en communicatieve interactie verloopt vooral via energie en lichaamstaal.

  • Als mens moet je kennis hebben van die sociale en communicatieve interactie tussen paarden, en die kennis moet je gebruiken in de omgang met paarden. Dit is erg leerzaam, ook voor je sociale en communicatieve vaardigheden bij mensen.

  • Het trainen van een paard op basis van pijn en vrees wordt zoveel mogelijk vermeden.

  • Doordat er respect getoond wordt voor de aard van het paard zelf, is Natural Horsemanship een van de meest veilige manieren van paardrijden en omgaan met paarden.

naar boven

 

ANDERE INSPIRATIEBRONNEN

 

Ik heb ook veel inspriratie uit verschillende boeken gehaald, kijk even op Natural Horsemanship boeken

 

 

DANKBAARHEID

 

Ik ben Michael Wanzenried erg dankbaar voor mijn tijd op zijn ranch in Les Bois. Ik heb zo ontzettend veel geleerd als horseman, maar ook als mens dat ik mij ontzettend bevoorrecht voel dat ik deze kennis en kunde nu in Nederland kan gaan overbrengen aan ervaren ruiters, beginnende ruiters, mensen uit het bedrijfsleven en kinderen. 

naar boven

zwitserland MICHAEL wanzenried
andere inspiratiebronnen wanzenried michael
dankbaarheid wanzenried michael
wanzenried michael, paardenfluisteraar gelderland, natural horsemanship, natural horsemanship lessen gelderland, natural horsemanship cursus gelderland, wanzenreid michael, paardenfluisteraar
wanzenried michael, wanzenried, paardenfluisteraar, natural horsemanship, natural horsemanship lessen gelderland, natural horsemanship cursus gelderland, paardrijles kinderen, wanzenreid, wanzenreid michael
True Horsemanship
bottom of page