top of page

COACHING & WERKEN MET PAARDEN

Mindfulness & Meditatie centrum Zeddam

Coaching  en leren omgaan met jezelf en paarden bij True Horsemanship.

 

 

Na jaren ervaring in het werken en lesgeven met paarden, waarbij je de samenwerking zoekt, als partners samen werkt en door de wereld beweegt, werd mij steeds duidelijker waarom wij mensen zo graag bij paarden zijn.

 

De primaire behoefte naar; 

gezien en geaccepteerd worden voor wie je werkelijk bent, echte pure liefde mogen delen in ontspanning en vertrouwen, zonder enige verwachting, echte onvoorwaardelijke liefde,

dat is wat je bij paarden voelt, dat die ruimte er is.

 

In mijn lessen en trainingen die ik geef kom ik dit elke keer weer tegen,

maskers vallen af, emoties, oude pijnen en toxische patronen komen naar boven bij het paard, het is een ware ontdekkingstocht naar jouw ware innerlijke ‘ik’.

 

Met mijn eigen paarden werk ik al ruim 10 jaar, ben ik naar het buitenland op ‘stage’ geweest en deel ik mijn grootste pijn en verdriet, inmiddels begrijp ik hun lichaamstaal en energie, de manier waarop ze met mij en elkaar communiceren.

 

Een blik, een spierspanning of juist ontspanning, bepaalde manier van lopen, de manier van ademhalen, verteld mij wat er gebeurd met de mens naast hen.

Zo helpen de paarden mij om langzaam aan, stapje voor stapje naar jouw grenzen en wensen te komen. 

Er is alle tijd, alle ruimte, niks moet, we gaan stapje voor stapje, zodat jij je veilig voelt bij de paarden en bij mij om langzaam aan te openen, te delen vanuit jouw hart, jouw hoofd mag er iets van vinden, dat is helemaal niet erg.

Met oefeningen waarbij je ook nog iets leert over het leiden en/of berijden van het paard, kom je wel naar jouw gevoel.

 

Daarin onderscheidt ik mij van de meeste coachers met paarden, vanuit het lesgeven ben ik altijd opzoek naar de meest ontspannen en soepele manier van bewegen in balans voor zowel paard als ruiter, dan ontstaat er die ‘dans’, die ‘flow’ waarin je in het moment en het gevoel van samen dansen komt, dan wordt het zo mooi en ogenschijnlijk ‘makkelijk’.

 

Die oefeningen, die fysieke balans vergroten helpt je om beter in je lijf, op je voeten te komen staan, dat geeft meer veiligheid voor jouw lijf en daarmee ook voor jouw hoofd en gevoel, waardoor je meer en makkelijker kan openen dan dat je zonder die steun en de onvoorwaardelijke liefde van het paard dit probeert te doen.

 

Een openbarende mix tussen techniek en gevoel, waarbij het paard leidt, zij vertellen ons, leren ons wat wij in dat moment nodig hebben, dit doe ik in mijn eigen trainingen ook.

Wat een fantastische dieren!!

 

 Mocht je geinteresseerd zijn,  stuur me eens een appje op: 06-15304893

 

Groetjes Bob

True Horsemanship Coaching
bottom of page